Alla koottu saamani asiakaspalaute, uutta palautetta otan vastaan yhteystiedot osion viestikentällä <3 Olen kiitollinen kaikesta saamastani palautteesta ja arvostan sitä suuresti, myös kehittämishaasteita.

Syksyllä 2018 järjestetyn suomen kätilöliiton huippukätilö haussa-kamppajan palautteet:

 • Olen saannut olla läsnä doulana hänen kanssaan, hän ymmärsi hyvin mistä synnyttämisessä on kyse. Rohkea uudistaja. 
 • Johanna on äitiä ja vauvaa kunnioittava, lämmin ja rauhallinen kätilö. Hänen hoivissaan saa synnyttää kuin pumpuliluolassa <3
 • Neljäs lapseni syntyi veteen Johannan lämpimän katseen alla ilman turhia puuttumisia Jorvissa vuonna 2014, vieläkin kirkkaana muistissa ihanat hetket !
 • Johanna lukee synnyttäjän mieltä ja pelkoja, tukee ja kannustaa. Uranuurtaja vesisynnytysten hoidon kehittämisessä. Taiteilee taitavasti lääketieteen ja luonnonmukaisuuden välimaastossa, jalka sopivasti molemmilla puolilla. Teki omasta kammottavasta synnytyksestäni niin turvallisen kuin omalla työllään ja persoonallaan pystyi. 
 • Johanna on ollut mukana kahdessa synnytyksessäni ja pelkkä hänen rauhallinen ja lempeä läsnäolonsa on saannut oloni luottavaiseksi pahimmillakin epätoivon hetkillä. Molemmat synnytykseni ovat olleet normaaleja fysiologisia synnytyksiä ja Johannalta sain täyden tuen ajatukseen oman kehon mahdollisuuksista. Ei mitään ylimääräistä, selkeästi osannut ohjeistaa myös miestä tukihenkilönä toimimaan tilanteessa. Varmat otteet joka asiasta, eikä minun ole kummassakaan synnytyksessä tarvinnut huolehtia omasta tai vauvan hyvinvoinnista, koska olen voinnut luottaa täysin tunteeseen, että meitä seurataan ja toimitaan tarpeen mukaan. Myös sanallinen kannustus esim. kun sopivaa ponnistusasentoa ei löydy tai loppuu puhti ponnistamiseen, vauva laskeutui virheasennossa yms. hetket, jotka väistämättä jää mieleen synnytyksestä. Mielestäni aivan ehdottomasti huippukätilö, joka on kuin luotu ammattiinsa ja työstää kutsumustaan rohkeasti myös yhteiskunnallisella tasolla. 
 • Johanna on yksi kätilö, joka sitkeydellään ja ahkeruudellaan muuttaa synnytysmaailmaa hiljalleen. Vesisynnytyskoulutukset, Midwifery Today konferenssin, Spinning Babiesin ja Rebozokoulutuksen tuominen suomeen, liikuta lasta lantiossa koulutusten pitäminen ja kotisynnytysten puolesta tehty työ näkyy synnyttäjien ja kätilöiden elämässä kautta maan. Johanna on tehnyt aivan valtavasti työtä ja saannut vain vähän kiitosta. Lisäksi on ihan huippukätilö rivikätilönäkin.
 • Johanna on synnytysten hoidon ammattilainen, joka ei koskaan lakkaa oppimasta uutta. Hän on täydestä sydämestään synnyttäjän tukena ja tukee synnytyksen luonnollista edistymistä viimeisimmän tutkitun tiedon mukaisesti. Olen palkannut hänet yksityisesti edelliseen synnytykseen ja varannut hänet päivystämään heti saadessani tietää uudesta raskaudesta. Hänen kanssaan on turvallista ja mukavaa synnyttää. 
 • Johanna edistää aktiivisesti Suomen synnytyskulttuuria perhelähtöisempään ja lempeämpään suuntaan unohtamatta turvallisuutta. Johanna tekee työtään vankalla ammattitaidolla ja lämpimällä sydämellä. 
 • Hän osaa aidosti kuunnella synnyttäjää. Lempeä ja vahva tuki synnytyksessä. Antaa synnytysrauhan, arvostaa synnytystä siirtymäriittinä äitiyteen, rakastava. Koin oloni niin turvalliseksi hänen seurassaan, sain rauhan synnytykselleni. 
 • Upea kätilö joka kannustaa synnyttäjää kuuntelemaan kehon omaa viisautta. 
 • Hänellä on se kätilön intuitio. Äärettömän perehtynyt ja viisas nainen. Kotisynnytyksiä taidolla ja nöyryydellä hoitanut. Vesisynnytyskouluttaja aivan omaa luokkaansa ja ajan tasalla viimeisimmästä tiedosta ja taidosta. Hän ei nosta itseään jalustalle ikinä. Kunnioitan ja ihailen suuresti. 
 • Sen lisäksi että Johanna on työssään Naistenklinikalla mahtava ja aina yksilöllisesti huomioiva, on hän itse aina uutta etsimässä ja opiskelemassa eikä pysähdy tekemään "vain työtä". Hän on viennyt synnytyskulttuuria parempaan suuntaan ja synnyttäjiä ajatellen paremmaksi myös mahdollistamalla muille kätilöille ajan hengessä pysymisen järjestämällä suomeen ulkomaisia kouluttajia ja käymällä itse kouluttamassa kätilöitä ympäri suomen vesisynnytyksiin. 


5.12.2019 

I am a first time mother and coming to another country to give birth was a bit nerve wrecking in the beginning. I had no idea what to expect with the finnish healthcare system even though I had heard only great things. I had anxiety about giving birth for most of my pregnancy, but then Johanna came into my life ! I can honestly say I had the most incredible experience giving birth here in finland. Johanna was such a light in our weekly perinatal checkups and always avalable if I had any questions or concerns with my pregnancy. I learned so much in so little time. She was cool, calm and collective. When time came to birth she really shined. She was such amazing coach and I got most out of my pushes. It all went so well that 4 min. after I delivered I turned to my husband and said "can we have another one". I would highly recommend Johanna as a midwife and I plan on having her help with all my future pregnancies. - Olivia Hilden  

18.11.2018

Johanna oli mukana esikoisemme sairaalasynnytyksessä, enkä olisi hankalan raskauden jälkeen voinut toivoa paremmin sujunutta synnytyskokemusta. Johannan läsnäolo toi turvallisen olon, ja hänen rautainen ammattitaitonsa ja kokemuksensa sai meidät rentoutumaan, mikä osaltaan varmasti myös vaikutti synnytyksen kulkuun. Voin lämpimästi suositella Johannaa, ja mahtavan ammattitaidon lisäksi hänellä on myös suuri sydän ja ihana asenne elämään, joka välittyy myös kätilötyössä. 


29.10.2018 

We delivered our baby at home and we got Johanna Honkanen to help us! She is a lady who has a sense of humor and she knows her job very well. She is also a lady with powerful and positive energy, which I love so much because that helped me de-stress.:) Thank you so much, my dear. 


24.10.2018 

Tapasin Johanna Honkanen 2kk ennen synnytystäni ja ensimmäistä kertaa raskauteni aikana minulle tuli hyvä ja turvallinen olo synnytyksen suhteen, oksitosiini virtasi ja tiesin miten haluan synnyttää. Hän oli synnytyksessäni juuri oikealla tavalla läsnä ja piti huolta synnytyksen turvallisuudesta tarkkailemalla ja erityisesti antamalla tilaa ja rauhaa. Valitsin hänet kätilökseni, koska halusin synnyttää kokeneen ammattilaisen kanssa, turvallisesti ja luottaen <3


23.10.2018

My birth experience was wonderful and I thank Johanna Honkanen for her expertise. She has perfect mix of soft and direct attitude that is required during such a sensitive and important time. Johanna knew what to do and say, naturally !


20.10.2018

Itselle kotisynnytys oli luonnollinen valinta, ja minulla olikin onni synnyttää oman kodin rauhassa täydellisen synnytystiimin tukemana. Johanna oli ensimmäinen kotilo, kenelle laitoin viestiä melkeinpä heti plussattuani neljännestä lapsestamme. Kun tapasin Johannan ensimmäistä kertaa hänen pitämässään vesisynnytyskoulutuksessa, yhteys välillemme syntyi välittömästi ja jotenkin luontevasti.  Iloitsin, kun Johanna lupautui tulemaan kotisynnytykseemme.

Synnytyksestä jäi kauniit ja eteerisen rauhalliset muistot. Sain synnyttää juuri niin kuin halusin. Johanna antoi minulle täydellisen synnytysrauhan, ja hän varjeli kuplaani pehmeästi. Hän oli läsnä, vaikkakin pysytteli taustalla ja antoi minun synnyttää rauhassa omien tuntemusteni mukaan. Mieleeni on jäänyt, kuinka lilluin synnytysaltaassa kynttilänvalossa ja kun avasin silmäni synnytysaaltojen välissä, Johanna hymyili minulle etäämmältä toisesta huoneesta. Tiesin tuolloin, että kaikki on hyvin ja kaikki tulee menemään hyvin. Taianomainen hetki.

Johanna on alansa huippuammattilainen, täydellisen omistautunut työlleen. Hän osaa olla jämäkkä, mutta on silti lempeä. Ihan supertyyppi, suosittelen Johannaa lämpimästi. 


19.10.2018

Kiitos Johannalle upeasta tuesta synnytyksessäni. Tässä koko tarina :  https://marianordin.blog/?fbclid=IwAR1hDeUnokJhpZgVvVBtQVxZxqOOMwRTeBvw28wb3gHIZM00OIgp1vjtHNU


9.4.2018

Haluan suositella Jonnaa lämpimästi, näin itsekin kätilönä valitsin Jonnan ensimmäisen lapseni kotisynnytystä hoitamaan. Hänen rautaiseen ammattitaitoon voi luottaa, hän on realisti, kertoo asiat selkeästi ja työskentelee varmalla otteella. Jonna on alan guru vesisynnytysasioissa, osaa niksit joka tilanteeseen ja tietää mitä tekee. Jonna on lempeä ja kunnioittava ja luo erittäin rauhallisen luottavaisen ilmapiirin.

Enempää ei voisi kätilöitä toivoa - paitsi seuraavaa yhtä ihanaa kotisynnytystä Jonnan kanssa.


10.3.2018

Kädet jotka tietää mitä tehdä ja sydän oikealla paikallaan! Kiitos muru, olet mahtava kätilö joka kulkee raskauden ajan mukana, on synnytyksessä juuri niin kuin toivot ja huolehtii meistä jälkeenkin. Haluat sitten seurantaa raskaana, jutella synnytyksestä, kätilön/doulan mukaan synnytykseen, tukea imetykseen tai mihin vain raskauteen/synnytykseen liittyvään asiaan niin saat ihan varmasti apua ammattitaitoiselta ja mahtavalta kätilöltä. Ihan koko sydämestäni voin suositella Jonnaa.


25.12.2017

Johanna toimi meidän kotikätilönä 3/17 ja voimme lämpimästi suositella hänen palvelujaan. Tässä on todellinen alan rautainen ammattilainen, joka tekee työtään täydestä sydämestä ja rakkaudesta lajiin. Johanna on lempeä, lämmin, joustava, huumorintajuinen ja helposti lähestyttävä persoona. Jokainen synnyttäjä ansaitsisi saada näin mahtavan kätilön avustamaan synnytystään paikasta riippumatta.


9.12.2017

Kiitos Johanna ihan mahtavasta vesisynnytyskoulutuksesta! Asiaa ja naiseuden voimaa aika uniikisti samassa paketissa. Ja sun vitsit :)


26.8.2017

We wish to heartfully thank our wonderful doula and midwife, Johanna Honkanen, for taking me through a natural birth. I was in water birthing tub for some nine hours, half of which I was in a deep, meditative state. After 12 hours of labour, Johanna finally got me out of the water, and within half an hour our little daughter was born.


11.6.2017

kävin vesi synnytyksessä-kurssin ja tykkäsin todella


15.5.2017

Olen äärettömän kiitollinen että Johanna oli mukana ensimmäisen lapsemme syntymässä <3 Lempeä, lämmin, määrätietoinen, rakastava, ammattitaitoinen ja rauhallinen kätilö, doula ja ystävä. Johanna auttoi minua löytämään voimavaroja itsestäni synnytyksen aikana ja sain ihanan, ikimuistoisen synnytyskokemuksen. Mieheni oli myös todella kiitollinen Johannan tuesta läpi synnytysmatkamme. Voimme todella suositella Johannaa kätilönä, hänellä on aidosti sydän mukana tässä työssä <3 


10.5. 2017

Käsittämätön ammattitaito ja lämmin sydän. <3


3.12.2017 

Johannan käynnistystä stimuloivan hoidon jälkeen heti seuraavana aamuna lapsemme oli valmis syntymään. :) Hoito oli upea kokemus ja todella rentouttava uupuneelle loppuraskaalle keholle ja mielelle.

Myös synnytyksessä Johanna oli mukana ja on aivan huippukätilö!! Sopivasti suora ja napakka ja samalla aidosti välittävä ja viisas mahdollisti minun voimaannuttavan synnytykseni 


7.12.2016

Johanna on lämmin, huumorintajuinen, myötätuntoinen, ihana ja ennen kaikkea rautainen ammattilainen. Käsissäsi oli turvallinen olo. Kiitos kun autoit meidät ihanaan synnytyskokemukseen.


25.11.2016

Mahtava synnytyskokemus, kiitos ammattitaitoisen kätilön! Jonna tuki, rohkaisi, neuvoi ja turvasi meidän synnytyksemme. En voisi olla tyytyväisempi <3


23.5.2016

Johanna on aivan upea kätilö. Hän tuki minua raskauden aikana. Luotin enemmän omaan kehooni. Jonna on aika selkeä mutta samalla niin sydämellinen. Hän on rautainen ammattilainen. Alun perin minun piti synnyttää kotona, mutta vedet meni 2,5 viikkoa ennen laskettua aikaa. Vaikka jouduin sairaalaan monien riskitekijöiden takia, Johanna auttoi minua synnyttämään luomuna. Ilman häntä tukea olisin varmasti päätynyt sektioon! Vaikka synnytin sairaalassa, sain kokea upean synnytyksen hänen avullaan! Olen ikikiitollinen hänen aidosta välittämisestä, myös mieheni ja meidän vauvamme <3

 

19.5.2016

Voin lämpimästi suositella Johannaa kätilönä. Hän on kokenut ammattilainen, jolla on kokonaisvaltainen näkemys sekä paljon tietotaitoa liittyen raskauteen ja synnytykseen. Hän on lisäksi kätilönä kannustava, lämminhenkinen ja synnyttäjää kuunteleva. Kotisynnytys Johannan avustamana oli hieno kokemus, joka ylitti kaikki odotukset. Kaikki oli hyvin valmiiksi mietitty ja suunniteltu, käytännön asioista lähtien. Kiitos <3

 

4.1.2016

Johanna on ihan mahtava kätilö! Hän auttoi minua pääsemään peloistani ylitse. Sain kokea jotain sellaista mihin luulin etten pystyisi. Hän sai minut luottamaan omaan voimaani. Minulle henkilökohtaisesti oli todella hyvä että hän työskentelee myös sairaalassa. Se lisäsi luottamustani huimasti. Tykkäsin paljon siitä että hän on hyvin selkeä ja samalla hyvin lämmin. Olen saanut kokea upean, voimauttavan sekä luonnollisen vesisynnytyksen kotonani ja olen siitä ikuisesti kiitollinen! Tekisin saman uudelleen! <3

 

28.12.2015

Kiitos <3 Sain toivomani rauhallisen kotisynnytyksen turvallisesti osaavien kätten tukemana. Suosittelen lämpimästi. Jonna teki kaiken niin helpoksi, että sain keskittyä täysillä ydintehtävääni, eli synnyttämiseen.

 

26.7.2015

Jonnalle olen suuresti kiitollinen! Raskausaikana toivoin, että en joutuisi sektioon, ja tästä pelosta Jonnan kanssa puhuimme useasti. Synnytyksessä sektioon joutuminen oli kuitenkin erittäin lähellä mutta Jonnan aktiivisen toiminnan ja sisukkaan yrittämisen ansioista sektio vältettiin ja meille syntyi luonnollisesti alakautta terve pikku poika. En voi siis kylliksi kiittää Jonnaa, ja voin vain hämmästellä hänen ammattitaitoaan. Raskausaikana kun tapasimme mieheni kanssa Jonn…an, oli hän heti ihminen, jonka lähellä oli helppo olla. Jonnalle oli helppo puhua omista peloista, tunteista, odotuksista ja kysyä kaikesta mikä mietitytti. Jonnan luottavainen ja kannustava asenne valoi uskoa itseeni ja hän antoi synnytyksessä voimaa jaksaa eteenpäin silloinkin kun luotto omiin voimavaroihin horjui. Jonna on todella ammattitaitoinen kätilö ja doula, jonka käsiin luottavaisin mielin saatoin itseni antaa. Synnytyksen alkaessa Jonna tuli kotiimme ja loi heti ilmapiirin, jossa tiesin olevani turvassa ja voivani keskittyä vain synnytykseen. Hänellä on taito havainnoida ja kuunnella synnyttäjää, ja sen pohjalta käyttää erilaisia luonnonmukaisia kivunlievityskeinoja ammattitaitoisesti ja turvallisesti. Jonnan ansiosta pystyin olemaan pitkään kotona mutta hakeutumaan kuitenkin juuri oikeaan aikaan sairaalaan. Hän on aito ja lämmin ihminen, jonka läsnäolo mieheni ja minun elämän tärkeimmällä hetkellä oli luontevaa. Jonnalla on taito tukea koko perhettä kokonaisvaltaisesti. Hän osasi ottaa mieheni hyvin huomioon ja kertoi tälle miten hän voi parhaiten auttaa minua synnytyksen eri vaiheissa. Aitous kuvastaa mielestäni Jonnaa parhaiten; aidosti läsnä, aidosti välittävä, aidosti ammattitaitoinen, aidosti oma itsensä, aidosti ihminen, jonka ansiosta sain kokea voimaannuttavan synnytyksen! Suosittelen häntä lämpimästi jokaiselle, joka miettii doulan mukaan ottamista synnytykseen. 

 

10.5.2015

Voin lämpimästi suositella Jonnaa kätilönä! Synnytin 2013 suloisen pojan ja luottoni tähän upeaan kätilöön ja ystävään oli ja on 100 prosenttinen.

Jonna on ammatissaan lempeä mutta jämpti, luonteva, ammattitaitoinen ja niin osaava, että saa myös synnyttäjän luottamaan omiin voimiinsa ja tuntemuksiinsa. Hän luottaa naisesta ja synnyttäjästä kumpuavaan luonnolliseen kykyyn synnyttää, silloinkin, kun siihen ei itse pysty tai jaksa.

Synnytys on yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista, Jonna tekee työtä koko sydämellään ja hänen kädentaitonsa ovat uskomattomat. Kun synnttäjän ja perheen olo ja ilmapiiri synnytyksessä on luottavainen ja rauhallinen, on koko tapahtuma ja kaikki sen mukanaan tuoma helpompi ottaa vastaan. Oma oloni oli koko synnytyksen ajan turvallinen ja olen äärettömän kiitollinen siitä, että poikamme syntyi juuri Jonnan käsiin <3

 

10.3.2015

Ihana ja ammattitaitoinen kätilö joka tuntuu ystävältä. Johanna hoiti kotineuvolakäyntini sekä vesisynnytyksen kotona. Hän kunnioittaa odottavan äidin toiveita ja välittää aidosti äidin sekä vauvan hyvinvoinnista synnytyksen jälkeenkin. Kätilö joka tekee työtään suurella sydämellä. <3

 

4.3.2015

<3 Jonna <3 Kolmannen lapseni syntymän avainhenkilö <3 Sain aikaisempien karujen synnytyskokemusten jälkeen kokea luonnonmukaisen, itsekseen etenevän synnytyksen, "kotisynnytyksen sairaalassa". Ammattitaitoisesti, riskejä ottamatta Jonna luotti minuun synnyttäjänä ja antoi minun synnyttää rauhassa, vaikka aikaisempien synnytysten ja RaDin vuoksi minua normaalisti sairaalaprotokollan mukaan olisi kohdeltu riskisynnyttäjänä. Saattoipa hänellä olla osansa myös siinä, että synnyt…ys "käynnistyi" tällä kertaa ilman lääkkeellistä pakottamista ;) Tällä "luomu"kätilöllä on tietotaitoa laidasta laitaan, rohkeutta, uskallusta ja luottoa naisen kykyyn synnyttää. Synnyttäminen on mukavaa, helppoa ja upeaa, silloin kun tukenasi on henkilö, johon voit luottaa, joka tietää mitä tekee, joka ymmärtää synnytyksiä ja niiden etenemistä ja osaa auttaa synnyttäjää monipuolisin keinoin. Välttämättä et tarvitse Cytotecia ja synteettistä oksitosiinia, jos kätilösi tietää myös vaihtoehtoisista tavoista edistää synnytystä. Toisaalta turvaa tuo vankka kokemus sairaalakätilönä toimimisesta, Jonna tietää kyllä, koska on lääketieteellisten toimenpiteiden tai toisen asiantuntijan konsultaation paikka. Kaksi lääkkeillä käynnistettyä synnytystä kokeneena en uskonut vielä 7 cm kohdallakaan synnytyksen olevan kunnolla käynnissä. Olen ikuisesti Jonnalle kiitollinen mahtavasta kokemuksesta, pyyteettömästä avusta, tsemppauksesta, huumorintajuisesta ja jämäkästä avusta kuopuksemme syntymässä.

 

1.2.2015

Johanna was my midwife for the hospital birth of my third baby. We were paired because of my special wishes for a hypnobirth/water birth and regarding my placenta. I came to the hospital with flailing confidence and was feeling kind of scared about how everything would turn out. Once I met her I regained my confidence and my belief in her skills and birthing philosophies was immediate. 
Even as my own experience and wishes transformed as we progressed, I never felt anything a…ccept acceptance and support from her. Knowing I had someone helping me who was familiar with hypnobirthing techniques and visualization relaxation techniques was nice because I felt like she understood what my goals were. She was also competent and confident in supporting women in water birth. Because of her support I felt even more empowered and motivated to give it my all even when I was pretty tired.
Despite not getting a water birth in the end (due to baby's position but not for a lack of trying!), I still came out of the experience with a natural, unmedicated birth that I am extremely proud of! I am certain that Johanna played a huge role for me in that achievement. If I ever find myself in need of a midwife again, she will be the first person I contact.

 

29.1.2015

Jonna on ammattitaitoinen, synnyttäjän omaan voimaan ja synnyttämisen taitoon luottava kätilö. Jonna tekee kaikkensa äidin ja lapsen parhaaksi, kuitenkin turhia toimenpiteitä karttaen ja vanhemmille omaa tilaa antaen. Kollegana pidän Jonnaa mentorinani, jonka ansiosta olen päässyt perehtymään moniin taitoihin, joita koulussa ei voi oppia. Toiminta perustuu kuitenkin tutkimuksiin, ollen näyttöön perustuvaa hoitotyötä, suuren suurella sydämellä. 
Sain kauniin ja voimaannuttavan vesisynnytyksen Jonnan rauhoittavassa läsnäolossa. Luottaisin synnytykseni käsiinsä milloin vain uudestaan. Kiitos. <3

 

29.1.2015

Jonna on ihana kätilö! Synnytin kotonani ja apuna oli kahden kätilön tiimi, joista Jonna oli toinen. Jonnalla on mahtava ammattitaito ja paljon rutiinia synnytysten hoidosta, mutta samalla kotisynnytyksiin sopivaa herkkyyttä, hienovaraisuutta sekä luottoa naisen omaan kykyyn synnyttää. Tuntuu, että Jonnan mukana sain kotisynnytykseeni mukaan myös kaikki sairaalan hyvät puolet ja turvallisuuden. Ammattilainen, jonka taitoihin voi luottaa, ja samalla lämmin ihminen, jonka ottaa mieluusti mukaan elämän tärkeimpiin hetkiin. Sekä mainio tikkaaja ;) Olen täydellisen tyytyväinen, että sain Jonnan mukaan synnytykseeni. Kiitos!

 

28.1.2015

Ihana luotettava kätilö ja ystävä, joka mahdollisti kotisynnytykseni. Tunsin, että minua kunnioitettiin, koin olevani turvassa ja sain uskalluksen ponnistaa ihanan vedenneitoni maailmaan. Kiitos Jonna!